Financieel

Financieel nieuws

Het financieel nieuws is een algemeen begrip. Het financiële nieuws kan gaan over de samenleving, financiële markten, het bedrijfsleven en de economie. Er zijn op internet veel webpagina’s hierover te vinden. Er worden ieder jaar ook speciale beurzen georganiseerd. De belangrijkste beurs ter wereld is de New York Stock Exchange (NYSE). Beursleden die namens klanten een aandeel willen kopen of verkopen gaan naar de NYSE. Het financiële nieuws in Nederland gaat rond november veel over Black Friday. elektronica, kleding, boeken en andere producten worden dan verkocht met hoge kortingen.

Financieel nieuws in Nederland

Financieel nieuws gaat vandaag de dag over het Black Friday effect. Wat betekent ‘Black Friday’ in Nederland? Er wordt tijdens Black Friday gestunt met hoge kortingen. Mensen zijn hier over het algemeen gevoelig voor. Consumenten stellen aankopen gerust uit tot Black Friday, om dan met korting toe te slaan. Sommige kortingen kunnen oplopen tot wel 70%. Kleding, verzorgingsproducten, elektronische apparaten en overige producten zijn dan in de aanbieding. Let op nepaanbiedingen tijdens Black Friday! Het blijkt uit onderzoek van de consumentenbond dat winkels soms met nepaanbiedingen komen.

Beleggen voor beginners

Tegenwoordig wordt beleggen steeds populairder. Beleggen komt ook steeds vaker in het nieuws aanbod. Beleggen is het kopen van beleggingsproducten. Beleggingsproducten zijn; aandelen, ETF’s en beleggingsfondsen. Mensen beleggen geld om daar op langere termijn een positief rendement mee te behalen. Rendement kan je behalen door waardestijging, rente of dividend. Aan beleggen zijn risico’s verbonden. Het brengt kosten met zich mee en de beleggingsproducten kunnen in waarde dalen. Beleggen voor beginners kiezen meestal ETF’s of aandelen. Met aandelen koop je een klein stukje eigendom in een bedrijf. De koers van een aandeel kan stijgen, gelijk blijven of dalen. Wat beleggen aan rendement kan opleveren hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste factor hiervoor is tijd.

Beleggers lijden verlies

Momenteel staan de belangrijkste beurzen en aandelen lager dan een jaar geleden. Veel Nederlandse huishoudens verloren een deel van hun vermogen op de aandelenmarkt. De oorzaak van verliezen op de aandelenmarkt is inflatie en stijgende rentes. In het eerste kwartaal van dit jaar werd al een verlies van 2.9 miljard genoteerd. Terwijl de beurskoersen in het tweede kwartaal daalden, kochten Nederlanders voor 874 miljoen aan aandelen bij. het beste moment om aandelen te kopen is op maandag. Bedrijven geven vaak slecht nieuws vrij en daarom dalen de koersen op maandag vaker dan andere dagen. Zorg voor jezelf dat je breed belegd, voor lange termijn en niet in paniek raakt als de beurs daalt.