Beurzen

Beursnieuws vandaag

De rentestijging lijkt de top te hebben bereikt. In het spiegelbeeld daarvan lijken obligaties juist te bodemen. Wellicht komen er kansen voor korte termijn beleggers. Vanwege de gestegen rente gaat de Nederlandse staat rente betalen op obligaties. De Nederlandse staat stelt hier zo’n 5.8 miljard tot 9.2 miljard voor vrij. De mogelijkheid om de eurocrisis te beëindigen is het uitgeven van euro-obligaties. De hoeveelheid rente die wordt uitgekeerd, is al bekend bij de uitgifte van de obligatie. Indien een obligatie een variabele rente heeft gelden hier andere regels voor. Het is voor beleggers interessant om hier acties te ondernemen. Dit kan uiteindelijk zorgen voor positieve voordelen.

De beurzen in Nederland

Er zijn meerdere beurzen in Nederland. De effectenbeurs is een van de meest stabiele en gerespecteerde ter wereld. Bekend als de Amsterdam Stock Exchange. De Amsterdam Stock Exchange is de oudste beurs ter wereld. De beurs werd opgericht in 1602. Er zitten voor beleggers enkele voordelen aan voor beleggen op de Nederlandse beurs. Het grootste voordeel is stabiliteit. Beleggers weten dat hun investeringen beschermd zijn in Nederland. Het ondersteunende ondernemersklimaat draagt bij aan een groeiende economie. Dit is nog een reden voor beleggers om te investeren op de Nederlandse beurs.

Populair beursnieuws

De financiële markten staan onder druk. Inflatie, energiecrisis, spanningen en andere onvoorspelbare factoren zorgen ervoor dat beleggers in paniek raken. Volgens specialisten is het niet nodig om in paniek te raken. Voor de lange termijn beleggers is er geen reden tot zorg. Dit betekent niet dat je stil moet gaan zitten wachten tot de betere tijden er aan komen. Kies voor meer defensieve aandelen. Verzekeraars en banken doen het volgens de ervaren belegger goed in de markt.

Koersen, beursnieuws, analyses

Het is belangrijk om kleine beetjes bij te kopen. De markt is redelijk volatiel. De dalingen gaan tegenwoordig sneller dan de stijgingen. Sommige aandelen kunnen wel 10% tot 15% goedkoper zijn. In de ‘bear’ markt kan je vaker goedkoper aandelen bijkopen. De ‘bear’ markt is een periode van dalende koersen. Dit kan ontstaan doordat economen anticiperen op teruglopende economische activiteiten. Een voorbeeld hiervan is de Russische inval in Oekraïne. Dit heeft gezorgd voor inflatie. Bedrijven hebben te maken met hoge kosten, vooral energie en grondstoffen. Sommige beleggers denken dat bedrijven deze kosten aan hun klanten kunnen doorberekenen. In dit geval zijn de hoge prijzen nog niet zo erg.