Lifestyle

Lifestyle

‘’Zorg voor een goede levensstijl!’’, ‘’living a healthy lifestyle’’… het vliegt je steeds vaker om de oren op social media. Maar wat is een lifestyle nou eigenlijk? En hoe kan je ervoor zorgen dat deze inderdaad ‘’gezond’’ is, of dat jouw levensstijl in ieder geval één is met hoe jij in het leven staat?

Een lifestyle, ofwel levensstijl, is de manier van leven die een persoon, of groep personen, aanneemt. Vaak komen verschillende levensstijlen voor in verschillende klassen binnen de samenleving. Binnen deze verschillende levensstijlen komen uiteraard weer subgroepen voor; zo leeft de ene bijvoorbeeld een stuk gezonder dan dat een ander er een gezonde levensstijl op na houdt.

Lifestyle; the way to marketing?

Lifestyle – de manier waarop je leeft – is al sinds jaar en dag een belangrijk concept en voor iedere individu goed om mee bezig te zijn. Echter, is het tegenwoordig een hot thema waar bedrijven met hun marketing goed op weten in te spelen. ‘Healthy lifestyle’ blijkt tegenwoordig dé manier om het leven te leven, al is het voor eenieder zelf in te vullen hoe dit dan nagestreefd kan worden.

Healthy lifestyle

Gezond leven, hoe doe je dat nou eigenlijk? Zoals eerder gezegd, kan je natuurlijk je eigen healthy levensstijl creëren; wat bij jou past en waar je je goed bij voelt, is voor jezelf gezond! Toch zijn er een aantal aspecten die kunnen bijdragen aan een healthy lifestyle, die hiermee ook vaak in verband worden gebracht.

Voeding

Eén van de belangrijkste aspecten binnen  een gezonde leefstijl zijn de keuzes die je maakt in je voedingspatroon. Wanneer je voor gezonde opties kiest, de aanbevolen dagelijkse dosis vitaminen en mineralen binnen krijgt en voldoende groente en fruit eet, kom je al een heel eind! Gezond eten draagt bij aan jouw fysieke en mentale gezondheid en is dus key voor een healthy lifestyle! Tip: wanneer je ’s ochtends voor een gezond ontbijt kiest is de kans groter dat je de rest van de dag ook gezonde opties kiest!

Sporten

Voldoende sport en beweging draagt bij aan een healthy lifestyle. Onderzoek wijst uit dat bewegen gezond is voor lichaam én hoofd. Een goede stap in de richting van gezond leven dus! Wist je dat buiten sporten een extra effect heeft op jouw gezondheid? Zorg ervoor dat je voldoende de natuur in gaat en zonlicht vangt; een groot deel van jouw healthy lifestyle zal hierdoor worden bepaald!

Ontwikkelingen op gebied van lifestyle

Op het gebied van lifestyle vinden er ontzettend veel ontwikkelingen plaats die wij uiteraard nauwlettend in de gaten houden. Wil je meer weten over toepassingen voor een healthy lifestyle? Blijf ons dan volgen!