Sparen op jouw MacBook accu

3 tips voor het sparen van jouw MacBook accu

Heb je jouw MacBook al een tijdje en is de batterij snel leeg? Dan is het slim om je accu te sparen, want je wilt natuurlijk dat de accu van je MacBook zo lang mogelijk meegaat. Het is daarom belangrijk dat je je MacBook op de juiste manier oplaadt. Hoe je dit doet, is afhankelijk van een aantal zaken, waaronder de manier waarop je jouw MacBook gebruikt. Ben je benieuwd naar de tips om jouw MacBook zo veilig en goed mogelijk op te laden? Lees dan snel verder en kom erachter!

 

Opladen afwisselen met ontladen

Het is belangrijk om de MacBook regelmatig te ontladen, omdat MacBooks lithium batterijen hebben. Deze batterijen moeten in gebruik zijn, wat dat betekent dat de MacBooks niet continu aan het stroomnet verbonden moeten zijn. Als je jouw MacBook eigenlijk altijd aan de oplader hebt hangen, is het belangrijk om de batterij eens per maand te ontladen. Je hoeft dan alleen de oplader uit de MacBook te halen tot de batterij leeg is.

 

Wees zuinig op je oplader

Als je geen goede oplader gebruikt dan kan je de MacBook ook niet goed opladen. Daarom is het belangrijk dat je een goede oplader gebruikt en er zuinig mee omgaat. Berg hem netjes op, zodat er geen vocht of vuil in kan komen en zorg dat je de kabel van je oplader niet om je adapter heen oprolt. Zo gaat de oplader langer mee.

 

Energiestand

Het is belangrijk om de accu niet te lang in een lage energiestand te laten. Als je de MacBook op tijd oplaadt dan kan je de levensduur van de accu verlengen. Een lage energiestand is een batterijpercentage van minder dan 20%. Zorg er dus voor dat je je MacBook op tijd oplaadt en hem niet te lang in een lage energiestand gebruikt.