Fotografie

Fotografie voor beginners

Van diamond painting, tot schilderen, van sudoku’s puzzelen tot uren met de hond lopen; over smaak valt niet te twisten en zo ook niet over hobby’s! Maar wat als je alles uit je hobby gehaald hebt en je eigenlijk gewoon op zoek bent naar een nieuwe? Gelukkig helpt het internet de laatste tijd een beetje; weet je niet hoe je iets moet uitvoeren, kan je het gemakkelijk op zoeken en een dag later starten met jouw soon-to-be-favo-hobby! Ben jij bijvoorbeeld benieuwd naar het vak fotografie? Geen probleem; vandaag lees je gewoon met ons mee waar te starten en krijg je tips en tricks over fotografie voor beginners! We zijn benieuwd naar jouw perfecte plaat!

Oefening baart…

Om maar direct met de deur in huis te vallen, is mooie fotografie niet iets waar je op een ochtend mee wakker wordt. Je weet wat ze zeggen; oefening baart kunst, en zo zit het ook met fotografie! Om de meest mooie platen te kunnen schieten zal je moeten blijven oefenen en jezelf blijven ontwikkelen. Dus ook als je al een maand geen mooie foto hebt geschoten; blijf fotograferen want op den duur zal je echt beter worden in de fotografie!

Om de fotografie onder de knie te krijgen, is het verstandig om in het begin een compacte en standaard camera aan te schaffen. Met deze camera kan je flink wat vlieguren maken met betrekking tot het maken van foto’s en daarbij kom je er dan ook snel genoeg achter of je fotografie echt tot een nieuwe hobby zal gaan beschouwen of dat je het eigenlijk toch niet heel leuk vindt. Het zou ook zonde zijn als je veel geld uitgeeft aan een gespecialiseerde camera en je er later achter komt dat je fotografie niet leuk vindt!

Basisinformatie fotografie

Als beginnend fotograaf zijn er een aantal dingen waarvan het van tevoren handig is als je er het een en ander van weet. Zo beginnen we met de zogenoemde fotografie ‘belichtingsdriehoek’, bestaande uit de sluitertijd; diafragma en ISO-waarde. Met de diafragma binnen fotografie bedoelen we de grootte van de opening van de lens; sluitertijd staat voor de lengte dat de sluiter open blijft en de ISO-waarde regelt de lichtgevoeligheid van de sensor. Alle drie de concepten hebben deels te maken met de belichting van je foto.

Tips!

Om de fotografie echt leuk te gaan vinden is het van belang dat je dingen fotografeert die je leuk vindt! Ben jij dol op sporten? Zorg dan dat je je ontwikkelt op het gebied van sportfoto’s maken. Is het juist eten waar jouw hart van overstroomt? Loop een dagje mee in een keuken van een restaurant en vraag of je foto’s van hun gerechten mag maken!

Tweede tip? Zorg ervoor dat de horizon op de foto recht is! Als je een foto maakt en deze is niet helemaal recht dan is dat niet erg, maar zorg er dan wel voor dat je deze in de nabewerking rechtzet!

Ontwikkelingen op het gebied van fotografie

Technologie blijft zich maar ontwikkelen en zo blijven er ook nieuwe aspecten komen kijken bij het maken van foto’s. We houden je hiervan natuurlijk graag op de hoogte; blijf daarvoor vooral onze website volgen!