Drenthe

Nieuws Drenthe

Hoewel het wereldnieuws van tijd tot tijd vrij interessant kan zijn, ben je soms nou eenmaal gewoon benieuwd wat er bij je om de hoek gebeurt. Dat is niet zo gek voor te stellen; woon je in Drenthe dan wil je vast en zeker graag weten wat het nieuws Drenthe dan precies inhoudt. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele manieren om het Nieuws Drenthe bij te houden; kranten, websites, social media kanalen… Elke manier komt uiteindelijk wel vaak bij hetzelfde uit; RTV Drenthe! We geven je graag een korte uitleg van RTV Drenthe; de ins en outs! Ben je benieuwd naar meer informatie over RTV Drenthe? Lees dan snel met ons mee!

Wat is RTV Drenthe?

‘RTV Drenthe is de regionale publieke omroep en rampenzender van de Nederlandse provincie Drenthe’ (Wikipedia, 2023). RTV Drenthe is ontstaan in 1989, na een opsplitsing met Radio Noord, dat eerst zowel nieuws Drenthe en Groningen zond. De omroep van nieuws Drenthe is gevestigd in Assen. RTV Drenthe voor het nieuws Drenthe bestaat uit verschillende media kanalen, zoals de radio en de televisie.

Radio – RTV Drenthe

De Radio van RTV nieuws Drenthe zendt 24 uur per dag uit, waarin praat-, nieuws- en muziekprogramma’s voorbij komen. Voor de hardcore Drentenaren komt er zo nu en dan zelfs een Drents gepresenteerd programma voorbij.

TV – RTV Drenthe

Wil je graag het nieuws Drenthe op de TV ontvangen? Dat is zeker mogelijk. RTV Drenthe zendt namelijk één uur per dag nieuws op de televisie uit; deze afleveringen vinden plaats na 17:00 uur ’s middags. De rest van de dag vinden herhalingen van programma’s plaats. De televisiezender voor nieuws Drenthe is overigens ook de regionale calamiteitenzender van de provincie.

Website – RTV Drenthe

Wie geen ruimte heeft voor het luisteren van de radio of zin heeft om de televisie aan te slingeren voor nieuws Drenthe, kan uiteraard de website van RTV nieuws Drenthe om de arm nemen. Op deze website vind je zowel de laatste nieuwsberichten, als columns en weerberichten. De website bestaat uit verschillende subjecten; Nieuws Drenthe, Sport, Podcasts, Uitzending Gemist, Dossiers, Weer en Zoek het uit! Deze laatste categorie is een bijzondere; hier kan je jouw vraag over Drenthe insturen, waarna de redactie van RTV Drenthe er mee aan de haal gaat!

Tip: Via de website kan je via een snellink ook terecht bij de TV en radio van nieuws Drenthe.

Social media kanalen – RTV Drenthe

Op een andere manier op de hoogte blijven van het nieuws Drenthe? RTV Drenthe is ook actief op verschillende social mediakanalen, zoals Facebook en Instagram! Op deze kanalen volg je de laatste nieuwsberichten op de voet!

Ontwikkelingen en trends

Ben je benieuwd naar veranderingen binnen de platformen waarop nieuws Drenthe beschikbaar is? Of wil je meer informatie over RTV Drenthe? Houd vooral onze website in de gaten voor ontwikkelingen en trends met betrekking tot nieuws Drenthe!