Brabant

Brabant nieuws

Om continu op de hoogte te zijn van de actualiteiten van het nieuws ben je waarschijnlijk iedere dag in de weer met de dagelijkse krant, NU.nl of het bekijken van het 20:00 uur journaal. Maar wat als alle nationale en internationale nieuwsartikelen je eigenlijk helemaal niet zo interesseren? Wat als je voornamelijk benieuwd bent naar wat zich in de regio afspeelt, zoals bijvoorbeeld in jouw geliefde Brabant? Geen man over boord! Er zijn voldoende platformen die jou kunnen voorzien van dagelijks Brabant nieuws! Dus ben je op zoek naar een manier om Brabant nieuws tot je te kunnen nemen, zoals bijvoorbeeld Breda nieuws? Lees dan snel met ons mee, dan geven we je de bekendste opties!

Omroep Brabant; televisie

Misschien wel dé bekendste als het gaat om nieuws uit de regio Brabant. In ieder geval degene die bovenaan staat wanneer je op ‘Brabant nieuws’ zoekt via Google! Maar wat is Omroep Brabant nou eigenlijk? Volgens Wikipedia is Omroep Brabant ‘de regionale publieke omroep en rampenzender van de Nederlandse provincie Noord-Brabant’ (Wikipedia, 2023). Bij het regionale platform voor Brabants nieuws werd de eerste uitzending in 1976 uitgezonden. Omroep Brabant was in eerste instantie vooral gericht op Eindhoven en omgeving; pas in 1989 was er een shift waarbij Omroep Brabant zich ook richtte op andere regio’s voor Brabant nieuws. Omroep Brabant met haar Brabant nieuws kent één waar kijkcijferkanon; de aftrap van het Carnaval. Deze uitzending kent jaarlijks meer dan een miljoen kijkers.

Omroep Brabant, maar dan niet via de TV

Ben je niet per se op zoek naar het volgen van het Brabant nieuws via de televisie, maar wil je wel graag op de hoogte blijven van de verschillende ontwikkelingen binnen het Brabant nieuws? Omroep Brabant is gelukkig op meerdere platforms actief; zo kan je de radio volgen, hun website bezoeken waarin je verschillende secties terugvindt, kan je nieuws over Brabant oriënteren via Facebook en zelfs via Instagram!

Het Brabants dagblad

Nog zo’n bekende én overzichtelijke manier om regionaal nieuws uit Brabant te ontdekken; via het BD! Het BD is het Brabants Dagblad. De krant verscheen voor het eerst in 1995 en bereikt dagelijks maar liefst 291.000 lezers. Het Brabant nieuws wordt uitgelicht in dit dagblad, gefocust op zes verschillende edities: Den Bosch, Meierij, Oss, Uden/Veghel, Tilburg en de Langstraat. Bij BD kan je voor Brabant nieuws niet alleen terecht bij de krant; samen met hun website en de app trekt het BD maar liefst 1,86 miljoen unieke lezers!

Ontwikkelingen en trends

Kranten, apps, ouderwetse televisie-uitzendingen… Er zijn duizend en één verschillende manieren om Brabant nieuws te consumeren. Al deze manieren gaan gepaard met verschillende ontwikkelingen en trends. Op de hoogte blijven? Blijf dan vooral onze website volgen!