Films

Films; all day, every day

Waarschijnlijk geniet je zelf vaak genoeg van een avondje op de bank met een lekkere snack en één van de films die je al tig keer hebt gezien, of kies je juist één van de nieuwste films uit. Het maken van films gebeurt al sinds 1890 en is niet meer weg te denken uit onze maatschappij; of het nou om een romantische comedy van 90 minuten gaat, een reclame die middels films wordt uitgezonden of bewegende plaatjes in één van de miljoenen films die op YouTube staan. We nemen je graag mee door wat ins en outs over films; een stukje algemene kennis it is, dus lees snel met ons mee!

In den beginne…

Het maken van films is dus al meer dan 100 jaren een ding, echter ging dit vroeger niet van een net zo’n leien dakje als dat het maken ervan nu gaat. Films bestonden vroeger uit foto’s waarvan er minstens 10 per seconde nodig waren; deze foto’s werden zo snel achter elkaar laten zien dat er films ontstonden.

Na een aantal ontwikkelingen werd het maken van films steeds gemakkelijker; films bekijken in de bioscoop werd hierdoor steeds populairder. Toch was een avondje bioscoop een hele andere beleving dan nu; je keek dan naar een film die zonder geluid werd uitgezonden. Er was simpelweg niet voldoende technologie om geluid en beeld in één fragment te verwerken. Wanneer men naar de bioscoop ging was er een verteller aanwezig, of kon men tegelijkertijd genieten van livemuziek. Dat is nu wel anders!

De jaren 20

Vanaf de jaren twintig werd technologie beetje bij beetje ontwikkeld en was het toevoegen van geluid aan een film mogelijk, met als the Jazz Singer als resultaat; één van de allereerste movies waarin geluid én film tegelijk beleefd kon worden. De jaren daarna ging het maken van films in een razend tempo, en zo kon men twintig jaar later zelfs genieten van een film met kleur, in plaats van zwart-witbeelden!

Nowadays

Je kan je nu waarschijnlijk geen leven zonder een film voorstellen; elke avond kan je zo bij een paar verschillende movies terecht, zowel in de bioscoop als op de televisie. En alsof dat nog niet genoeg is, klik je op een platform als Netflix zo de categorie beste films Netflix, Netflix films top 10 of nieuwe films Netflix aan voor een avondje plezier achter de buis of op je laptop!

Heb je even geen inspiratie voor een Netflixfilm, of voor een movie op een ander platform? Kan je altijd nog  even terug in de tijd door gebruik te maken van de TV-gids; welke de films op tv vandaag laat zien!

Wat zal de toekomst brengen?

De ontwikkeling van geluid én beeld in een movie is onderhand al een stukje verder; zo kan men nu naar 3- en zelfs 4D movies. Zulke films kan je interactief ervaren. We zijn benieuwd wat de toekomst ons verder zal brengen en houden je uiteraard graag op de hoogte. Benieuwd naar meer weetjes en info over bewegende beelden in de vorm van een film? Bekijk dan vooral onze website en houd ons in de gaten!