Muziek

Muziek

Een zaterdagavond in de kroeg, een romantisch diner bij kaarslicht of lekker rondom het kampvuur met een gitaar. Wanneer je je blij voelt, of juist even verdrietig op de bank zit; muziek komt altijd goed van pas en een leven zonder muziek is eigenlijk niet voor te stellen. Door de jaren heen zijn er een hoop mogelijkheden geweest om van muziek te genieten; lees snel met ons mee en kijk waar jij je nog in herkent!

Platenspeler

Het aanschaffen van de leukste en coolste LP’s (langspeelplaten) lijkt voor generatie X misschien als het ondenkbare, echter was het luisteren van muziek via een platenspeler toch echt een van de eerste mogelijkheden tot het genieten van mooie nummers. Herken jij je nog in het verplaatsen van de arm naar de juiste plek op de LP?

Cassettebandjes

Na de populariteit om muziek te luisteren met een platenspeler, kwam er iets nieuws op de markt; cassettebandjes voor jouw favoriete songs. In eerste instantie waren mensen sceptisch, maar uiteindelijk bleek het draaien van muziek via een cassettebandje een grote hit, met als klapper op de vuurpijl? Het uitbrengen van de walkman; kon je je cassettebandje in stoppen en zelfs onderweg naar je favoriete nummers luisteren!

Compact disc; de CD

Een ondertussen iets minder populaire manier om muziek te luisteren maar nog steeds een veelgebruikte manier voor het draaien van de lekkerste plaatjes en romantische zwoele muziek; de CD. In 1982 verscheen de CD in de winkel, met de band Doe Maar als eerste uitbrenger van een Nederlandse CD. De eerste muziek van een CD kon worden afgespeeld door een CD-speler; daarna maakte de discman opmars. Tegenwoordig kan een CD natuurlijk ook gewoon worden beluisterd via een laptop!

Mp3 spelers

Waarschijnlijk nostalgie voor de millennia onder ons; het beluisteren van muziek via een MP3 speler en misschien zelfs wel via een iPod. Via jouw computer kon je rechtstreeks muziek op dit kleine apparaatje zetten en muziek luisteren waar je maar wilde, zonder het meenemen van CD’s of cassettes!

Online streamen

Naarmate technologie vorderde, ontwikkelde de manier om muziek te luisteren mee. Zo kan je je misschien nog herinneren dat je naar Clipjes.nl surfde om daar de hele middag clips op te beluisteren, of gebruikte je steevast YouTube voor het draaien van jouw favoriete songs. Tegenwoordig gebruikt het overgrote deel van de Nederlanders streamingdiensten, zoals iTunes of Spotify; lekker efficiënt, muziek luisteren via je mobiel!

Verdere ontwikkelingen

De ontwikkelingen gaan door en door en we houden je graag op de hoogte over de nieuwtjes omtrent muziek. Wil je graag meer te weten komen over onderwerpen als deze? Blijf onze website dan in de gaten houden!