Boeken

Boeken

Menig Nederlander verlangt al lang en breed naar avonden met heerlijke zonsondergangen en een wijntje in de tuin, maar de winter brengt ook heus zo zijn voordelen met zich mee! Eén van de grootste voordelen? Lekker ’s avonds met een fleecedekentje de bank op terwijl je je als een boekenwurm in een heerlijk verhaal stort met misschien wel de open haard op de achtergrond! Klinkt naar ons idee als muziek in de oren, nietwaar?

Maar wat als je boeken inspiratie gewoonweg eventjes weg is? Dat je even geen idee hebt in welke roman, thriller of actie je je nu weer kan storen? Lees dan snel verder want we nemen je mee door een aantal populaire boeken uit 2022; wij weten al hoe jouw avonden er uit zien aankomende week!

Daar waar de rivierkreeften zingen

Eén van de meest bezochte films in de bioscoop afgelopen maanden, en met goed recht ook één van de meest populairste boeken van het afgelopen jaar. Het boek is geschreven door romanschrijfster Delia Owens. Het boek der boeken gaat over Kya, die is opgegroeid buiten de bewoonde wereld, en daar haar eigen hachje prima weet te redden. Op een gegeven moment komt Kya in aanraking met heren uit de bewoonde wereld en heeft ze door dat er meer is buiten het moeras waar zij is opgegroeid. Als één van de twee heren dood gevonden wordt, valt de verdenking direct op Kya; als je op zoek bent naar boeken die erom vragen hem in één keer uit te willen lezen, dan is dit boek uitermate geschikt!

Suzanne Vermeer; gletsjer

Dat Suzanne Vermeer geen vrouwelijke schrijfster van haar boeken is, is natuurlijk al een aantal jaar bekend; Suzanne Vermeer werd eerder als pseudoniem gebruikt vanuit Paul Goeken; tegenwoordig brengt uitgeverij A.W. boeken uit onder de naam Suzanne Vermeer. Toch blijken de boeken die onder Suzanne Vermeer worden uitgebracht stuk voor stuk de spijker op de kop te slaan; spannende thrillers die je het liefst in één avond uitleest. Bij Gletsjer is dat niet anders, waar een zussen-ski-trip volledig op z’n kop komt te staan door het verongelukken van één van de twee.

John van den Heuvel

Ben je meer benieuwd naar non-fictie dan fictie? Dan is het boek over John van den Heuvel misschien een interessant exemplaar voor je! In deze onder de categorie real-life boeken, wordt beschreven hoe John van den Heuvel al jarenlang extreem beveiligd dient te worden, omdat hij bovenaan de dodenlijst van de Mocro Maffia staat. Misschien niet één van gezelligste boeken, maar wel een die je meesleurt in het verhaal van een misdaadverslaggever en die je ontzettend kan aangrijpen.

Boeken top 10

Ben jij een echte boekenwurm en duik je de bank liever op om boeken te lezen dan om een serietje aan te zetten? Dan heb je bovenstaande boeken misschien al wel lang verslonden en ben je op zoek naar nieuwe inspiratie. Op internet staan gelukkig veel top 10 boekenlijstjes; top 10 boeken romantisch, top 10 boeken 2022, enzovoorts… Daarnaast kan je natuurlijk altijd onze website in de gaten houden voor jouw boeken inspiratie!