Eten

Eten is één van de belangrijkste dingen die eenieder deelt. Toch verschilt het voorbereiden, klaarmaken en serveren van land tot land en dus continent tot continent. Graag nemen we vijf verschillende keukens uit verschillende delen van de wereld met jullie door; van hartige gerechten tot zoete desserts. Om jullie én wegwijs met het eten te maken, én te verlekkeren voor misschien wel een heerlijke zomervakantie. Lees snel met ons mee!

Italiaanse keuken; pasta eten!

Bella Italia; het land van rijkelijk belegde pizza’s, goed gevulde pasta’s en nog zoveel meer overheerlijk eten. Italiaans eten is vrijwel altijd hartig, zwaar en vol van smaak. De gemiddelde keuken van een Italiaanse chefkok is standaard uitgerust met een goede voorraad olijfolie, tomaten, knoflook, uien en basilicum. Veel regio’s in Italië kennen regionale specialiteiten, zoals Milanese risotto, Pizza alla Napoli, en de pasta Carbonara uit Rome. Italianen staan bekend om hun passie voor eten en dat is dan ook een erg belangrijk deel in hun cultuur!

Thais eten; lekker pittig!

Een andere tak van sport dan de Italiaanse is het eten dat in Thailand bereid wordt. De (overheerlijke) Thaise keuken staat bekend om pittige smaken en rijke aroma’s. Wie zich ooit in Thailand heeft begeven of wel eens een Thaise curry afhaalt, zal weten dat Thais eten vaak een combinatie van zoet, zuur, zout en pittig is. Een hele mix dus! Ingrediënten die veelvuldig voorkomen in Thailand zijn citroengras, koriander, chili, knoflook en kokosmelk. Bekende Thaise gerechten zijn Pad Thai, Tom Kha Kai soep en natuurlijk de curry!

Japanse keuken; voor de visliefhebbers!

De Japanse keuken staat bekend om zijn verse ingrediënten en delicate smaken. Japanse gerechten zijn vaak vis- of rijst gebaseerd. In Japanse gerechten zit vaak weinig vet en zout verwerkt; gezonde keuze dus! Wil je je maaltijd toch verzouten? Gebruik dan lekker sojasaus. Andere veelvoorkomende smaakmakers in de Japanse keuken zijn wasabi en gember. Deze zie je dan ook vaak geserveerd bij jouw favo sushi gerechten! Andere bekende Japanse gerechten zijn ramen en noedels. Bij het serveren van Japans eten wordt vaak veel aandacht besteed aan het visuele aspect; naast dat het lekker is ziet het er vaak waanzinnig mooi uit!

Meer (w)eten?

Wil je meer info over verschillende buitenlandse en heerlijke keukens? Benieuwd naar gezonde recepten, of misschien iets minder gezond maar wel lekkere recepten? Gerechten die moeilijk zijn, of makkelijke recepten? Blijf dan vooral onze website volgen voor de leukste food updates! We houden je natuurlijk graag up to date en geven je graag meer info over de heerlijkste gerechten uit verschillende keukens!