Kleding

Iedereen is dol op een nieuw t-shirt, overhemd, zomerjurk, sandalen of een nieuwe broek in de garderobe. En hoewel eenieder zo nu en dan eens flink de stad in gaat om kleding te shoppen, brengt het shoppen van nieuwe kleding steeds meer een taboe met zich mee. Hoe weet je of de kleding die je koopt op een eerlijke wijze is gemaakt en vervoerd? Hoe weet je of de fabrieken die jouw kleding maken duurzaam produceren? En daarbij, waarom zou je eigenlijk zoveel geld betalen voor nieuwe kleding, als het ook goedkoper kan? Duurzaam shoppen is dé trend van het moment, en we lichten je graag een aantal manieren toe om dat toe te passen! Lees snel met ons mee.

Vinted

Hip, hot and happening; de kleding app Vinted. Vinted kan worden gezien als een soort marktplaats, maar dan voornamelijk voor de verkoop van kleding. Wanneer je een shirt of broek helemaal zat bent, of er stiekem al een tijdje niet meer in past, dan kan je deze voor een tweedehands prijsje op Vinted zetten. Alle kleding is welkom op Vinted, en je kan er dus ook elk kledingstuk shoppen! Van sportschoenen tot petjes, van regenjacks tot wintersokken. Sommige zelfs met het kaartje er nog aan; tweedehands maar nieuw, dus! Het fijne aan Vinted? Wanneer jij je aankoop betaald, wordt het geld vastgehouden tot je de bestelling binnen hebt. Als er iets niet klopt aan het kledingstuk, dan kan je dit dus weer retourneren en dan krijg je zonder problemen je geld terug!

Reshare stores

Een opkomende trend maar tegelijk ook niet meer weg te denken uit de vele binnensteden die ons land rijk is; reshare stores. Hier kunnen mensen hun kleding heen brengen, die deels naar het goede doel gaan en deels in de winkel worden opgehangen. Eerlijk is eerlijk, je moet soms even goed zoeken tot je echt jouw nieuwe favoriete broek vindt, maar wie zoekt die vindt wat! Reshare stores zijn de perfecte manier om te shoppen én aan het milieu te denken!

Van ruilen komt…. Of toch niet!

Nog zo’n leuke manier om op een duurzame (en goedkope) manier aan nieuwe kleding te komen; ruilen met familie of vrienden! Organiseer een ruilmiddag en laat iedereen een aantal kledingstukken meenemen die hij of zij liever niet meer draagt. Zorg er zelf dan natuurlijk ook voor dat je een aantal fashion stukken uit jouw garderobe meeneemt. Alles uitgestald? Dan kan het ruilen beginnen! Wie weet scoor jij wel een nieuwe mooie avondjurk in de ruil voor een hemdje dat al jaren niet meer in jouw kledingstijl past… je weet het niet!

Duurzaam kleding shoppen; iedereen zou het moeten doen

Wil jij meer weten over het duurzaam aanschaffen van (nieuwe) kleding? Snappen we maar al te goed; je kunt met een gerust en eerlijk hart nieuwe kleding kopen én daarbij is het ook nog eens goed voor je portemonnee. Dat wil toch iedereen? Benieuwd naar andere manieren om milieubewust kleding te kopen? We houden je graag op de hoogte van ontwikkelingen en trends. Blijf onze website volgen en leer meer over het milieubewust shoppen van kleding!