Reizen

Voor wie geluk heeft, kan elke zomer een retourtje Mediterraan Europa boeken, of vliegt zelfs twee keer per jaar uit om te genieten van andere culturen. En hoewel menig Nederlander fantaseert over de mooiste reizen, is dat helaas niet voor iedereen weggelegd; soms zijn er gewoonweg niet genoeg financiële middelen om naar een zonnig oord of een van onze buurlanden af te reizen. Gelukkig zijn er ook voor de mensen die het financieel iets rustiger aan willen doen, heel veel manieren om de mooiste reizen te maken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder en doe inspiratie op!

Reizen naar de buurlanden

Voor de mooiste vakanties hoef je natuurlijk niet per sé af te reizen naar de zuidelijke landen van Europa, en al helemaal niet buiten de grenzen van Europa te treden. Wist je dat onze buurlanden al de prachtigste vakantie bestemmingen kunnen zijn? Zo kun je bijvoorbeeld voor een relatief laag bedrag afreizen naar België en genieten van haar kust of Vlaamse frieten. Ook reizen naar Duitsland is zeker de moeite waard; ben je op zoek naar een avontuurlijke vakantie met veel wandelingen? In Duitsland vind je hiervoor het perfecte landschap! Wist je dat in Duitsland reizen heel goedkoop kan zijn? Soms hebben ze zelfs acties waarmee je voor een tientje onbeperkt kunt treinreizen voor een aantal maanden lang! Zeker de moeite waard om uit te zoeken dus.

Spaanse zon, Franse baguettes of Italiaanse wijnen

Hoewel het dus absoluut niet nodig is, blijkt dat voor veel mensen het reizen naar een van onze buurlanden niet echt als vakantie voelt. Liever wanen Nederlanders zich in de Spaanse zon met een sangria, genieten ze van de Franse kustlijn of proeven ze Italiaanse wijn het liefst in Italië zelf. Gelukkig zijn er ook voor de reizen naar de warmere landen van Europa genoeg mogelijkheden om niet te diep in de buidel te hoeven tasten.

Op vakantie met de trein

Wist je dat je met de trein ontzettend gemakkelijk naar Frankrijk kunt komen? En ook reizen naar Italië of naar Spanje kunnen goed afgelegd worden met het openbaar vervoer. Wanneer je voor het OV kiest, zullen de kosten van reizen in ieder geval een stuk lager zijn dan met de auto of het vliegtuig. En daarbij draag je ook nog eens een steentje bij aan het milieu! Wat wil je nog meer?

Carpoolen

Via verschillende Social media groepen kan je voor een kleiner bedrag reizen naar Spanje of zijn buurlanden. Zo vind je bijvoorbeeld pagina’s waarin mensen op zoek zijn naar passagiers; zij vinden het dan bijvoorbeeld gezelliger als er iemand met ze mee rijdt dan wanneer ze het toch alleen moeten maken. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat er natuurlijk ook het een en ander aan bagage meegenomen dient te worden; maar desnoods neem je iets minder kleding mee. Dat is het wel waard om goedkoop te kunnen reizen, toch?

Meer informatie over goedkoop reizen?

Ben je op zoek naar andere manieren om op een goedkope manier tot jouw eindbestemming te komen? Of wil je graag andere tactieken leren om voor weinig geld de tijd van je leven te hebben? Blijf onze pagina dan vooral volgen; en wie weet tot in Italië!