Top 5 algemene eet trends in 2023?

In 2023 zijn er verschillende eettrends die populair zijn geworden. Hier zijn de top 5 algemene eettrends:

  1. Duurzaamheid en lokaal voedsel: Steeds meer mensen kiezen voor lokaal geproduceerd en duurzaam voedsel om hun ecologische voetafdruk te verminderen en de lokale economie te ondersteunen. Dit heeft geleid tot een grotere vraag naar seizoensgebonden en biologische producten.
  2. Plantaardig eten: Plantaardige voeding blijft in populariteit groeien, met steeds meer mensen die kiezen voor vegetarische of veganistische diëten. Er is een toename in het aanbod van vleesvervangers en plantaardige zuivelalternatieven op de markt om aan deze groeiende vraag te voldoen.
  3. Gezondheidsbewust eten: Consumenten zijn steeds bewuster van de invloed van voeding op hun gezondheid en kiezen vaker voor voedzame en gezonde maaltijden. Er is een grotere vraag naar voedingsmiddelen met weinig toegevoegde suikers, natuurlijke ingrediënten en functional foods die specifieke gezondheidsvoordelen bieden.
  4. Wereldkeuken en fusiongerechten: Mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in het ontdekken van nieuwe smaken en gerechten uit verschillende culturen. Fusiongerechten die elementen van verschillende keukens combineren, zijn populair geworden. Ook zijn er meer restaurants en eetgelegenheden die gerechten uit de hele wereld aanbieden.
  5. Gemaksvoedsel en maaltijdbezorging: De vraag naar gemaksvoedsel en maaltijdbezorging blijft groeien, met name door de aanhoudende impact van de destijds hebbende COVID-19-pandemie en de veranderende levensstijl van consumenten. Maaltijdboxen, bezorgdiensten en kant-en-klaarmaaltijden zijn populairder dan ooit. Dit blijft zeker nog een nasleep hebben.