Formule 1

Vorig jaar bleek Max Verstappen oppermachtig en pakte met vlag en wimpel de winst van het Formule 1 seizoen. In 2023 ging de beste man er ook in de eerste race wederom met de winst aan de haal en zo blijkt hij voor zijn mede-rijders een gedoodverfde tegenstander. Hoewel er dit jaar wellicht niet veel staat te veranderen voor de eindstand van het klassement ten opzichte van afgelopen seizoen, brengt het Formule 1 nieuws wel een aantal nieuwe regels met zich mee voor het 2023 seizoen (RCN, 2023). We brengen je graag up to date over het laatste Formule 1 nieuws. Benieuwd? Lees dan snel met ons mee voor een aantal trends en nieuwe regels binnen het Formule 1 nieuws.

Categorie auto; Formule 1 nieuws

Voor het seizoen 2023 dienen er een aantal aanpassingen aan de Formule 1 auto’s gedaan te worden. Zo dienen de vloerranden 15 mm verhoogd te worden. Daarnaast wordt de diffusor verhoogd, moet de stijfheid van de diffusor rand verhoogd worden en dient er een extra sensor te worden geïnstalleerd. Al deze ingrepen zouden in theorie moeten bijdragen aan minder stuitering van de auto.

Sprintend het Formule 1 nieuws in

Niet per sé een regel, maar wel opvallend; het aantal sprint races voor het seizoen van 2023 is verhoogd naar zes. In 2022 werden er drie sprint races gereden. De sprintraces in seizoen 23-24 vinden nu plaats in; België (Spa), Oostenrijk (Red Bull Ring), Qatar (Losail), Sao Paulo (Interlagos), de Verenigde staten (Circuit of the Americas) en Azerbeidzjan (Baku).

Mirror, mirror on the wall… Formule 1 nieuws met betrekking tot de zijspiegels!

Nog één aanpassing aan de auto, hoewel deze niet per se iets te maken heeft met het verminderend stuiteren van een race auto. Deze aanpassing heeft namelijk betrekking op het zicht van de coureurs. In seizoen 2023-2024 is het namelijk de bedoeling dat de zijspiegels met 50 mm vergroten; hierdoor zal het zich van de coureurs beter worden. De spiegels gaan van 150 mm naar 200 mm.

Up to date blijven over Formule 1 en dus Max Verstappen nieuws?

Ontwikkelingen en trends zijn een bijhorende zaak in de wereld van het Formule 1 nieuws. Ieder weekend krijgen coureurs te maken met strafpunten, motoren die vervangen dienen te worden of een pitstop die te langzaam ging. Wil je graag up to date blijven over het Formule 1 nieuws? Wij helpen je daar graag bij! Houd onze website in de gaten en leer meer en meer over het laatste nieuws F1!