Regionaal nieuws

Regio nieuws

Het is een bekend tafereel; de nationale krant én de regionale krant komen op zaterdagochtend op de deurmat vallen. Kopje koffie erbij, lekker ontbijtje en zowel het nationale nieuws als het regionale nieuws doorspitten. Voor de nationale krant heb je waarschijnlijk lang moeten denken, want hoe weet je nou welke krant de krant is die jij graag leest? Maar voor het regionieuws hoef je iets minder lang onderzoek te doen; er zijn een stuk minder regio nieuwskranten per regio, dan dat er nationale kranten zijn. Wist je dat een aantal van de regio nieuwskranten alsnog in de lijst van bekendste kranten van heel Nederland staat? Ben je benieuwd welke? Lees dan snel met ons mee, dan lopen we ze met je door!

De Limburger

De Limburger is een grote regio nieuws krant; deze wordt namelijk in heel Limburg bezorgd. De krant biedt vooral regionieuws aan, hoewel er ook een plek wordt vrijgehouden voor nationaal nieuws. De krant bestaat al sinds 1996 en is voor regionieuws erg populair in het zuiden van ons land.

De Gelderlander

Bij deze bekende regio nieuwskrant raad je het vast al; deze wordt geleverd in Gelderland. Naast Gelderland is de oplage erg ruim, want de krant is ook erg gewild in Noordoost-Noord Brabant en in Noord-Limburg. Ruim 120.000 Nederlanders lezen deze regio nieuwskrant.

Het NoordHollands Dagblad

Het NoordHollands dagblad is de afgelopen jaren ietwat gekrompen. Toch mag dat de pret niet drukken, het blijft een populaire regionale nieuwskrant. De krant maakt onderscheid in zes verschillende regio’s, namelijk: Alkmaar, Noordkop, West-Friesland, IJmond, Zaanstreek-Waterland en Haarlem en omstreken.

Dagblad van het Noorden

Het Dagblad van het Noorden wordt in maar liefst twee provincies als goede regionale krant beschouwd en dus geleverd. Zowel Groningers als Drentenaren starten de dag vaak met het ontvangen van het Dagblad van het Noorden. In deze regio nieuwskrant wordt zowel regionaal nieuws als nationaal nieuws uitgelicht. De krant wordt in vier edities bezorgd.

De stentor

Ook een ontzettend populaire regionale krant; in de Stentor wordt het regionieuws van Zwolle, Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Kampen, de Veluwe, de Achterhoek, Salland, Vechtdal, Flevoland en de kop van Overijssel besproken. Deze krant heeft een oplage van 80.000 en is voor regionieuws een perfecte krant als je uit Salland, Flevoland of Noord-Gelderland komt.

Ontwikkelingen en trends

Kranten komen en gaan; tegenwoordig is het op zoveel verschillende manieren mogelijk om regionaal nieuws te consumeren. Ben je benieuwd naar de trends in krantenland? Houd onze website dan in de gaten!